Meistä

Historiamme
MEIKO TINS INDUSTRIES CO, LTD perustettiin vuonna 2005 ja se on erikoistunut erityyppisten tinapakkausten valmistukseen. Tuotteita käytetään pääasiassa suklaassa, karkeissa, keksissä, teessä sekä lahjoissa, kosmetiikassa jne. pyrkimys erinomaiseen työhön kunnioittaen asiakkaitamme. Olla vastuullinen ja rehellinen kaikessa yrityksessä, ylläpitää tiimityötä ja mikä tärkeintä, olla innovatiivinen ja luova ohjaamaan yritystä suuremmalle menestys- ja saavutuskorkeudelle. Viimeisen 10 vuoden aikana MEIKO-omistautuneiden ihmisten kanssa voitamme hyvän maineen näillä markkinoilla ja rakennamme pitkäaikaista yhteistyötä asiakkaiden kanssa maailmanlaajuisesti, etenkin Pohjois-Amerikassa, Iso-Britanniassa ja Euroopassa.


Tehtaamme
On 2 morden-työpajaa, pinta-ala 30000 neliömetriä, yli 300 leimauskonetta ja useita automaattisia tuotantolinjoja. 500 hyvin koulutetulla työntekijällä kuukausituotanto voi olla 8 miljoonaa kappaletta, pölyttömällä osastollamme voidaan käyttää erikoispakkauksia , lisäksi kaikki muotit ovat kotitekoisia omalla työkaluosastollamme.

201801031606415371651


Tuotteemme
Suklaa-tinarasia, karkkia tinalaatikko, keksit tinalaatikko, minttu tinalaatikko, kynttilän tinalaatikko, lahja tinalaatikko jne.


Tuotesovellus
Ruoka, kynttilä, tee, viini, koriste-, lahja-, paikallaan pidettävä jne.


Todistuksemme
ISO9001, ISO14000, SEDEX, BRC, Disney, NBC Universal, Hasbro, Carrefour, REACH, FDA.

SEDEX-SMETA BRC
ISO9001 ISO14001
Disneyn FAMA Coca Cola
NBC Universal SQP


Tuotantolaitteet
300 leimauskonetta, 7 leikkauskonetta, 10 automaattista tuotantolinjaa ja 1 pölytön osa.


Tuotantomarkkinat
Päämarkkina-alueemme ovat Yhdysvallat ja Eurooppa, miehittää yli 70% viennistä, myymme tuotteitamme myös Japaniin ja joihinkin Etelä-Amerikan maihin.


Palvelumme
Teemme avustajatyötä suunnittelussa, taidetta ja tarjoamme ennakkomyynnissä parhaan ratkaisun vastaamaan asiakkaan vaatimuksia, massatuotannossa keksimme aikataulun ensin ja pidämme asiakkaan ajan tasalla tilasta. Toimituksen jälkeen seuraamme säännöllisesti myös asiakaskysymyksiä ja löydämmekö jokin laatuongelma ja pyydämme heiltä neuvoja.